Zijn technische fiches niet je ding ?

We helpen je hier op weg met een aantal doelgerichte tips.

Ondergrond

Op sterk poreuze ondergronden zoals nieuwe gipspleister of blote baksteen kun je ondervinden dat de verf wel heel snel droogt en dat je ze niet zo goed kunt uitstrijken. De verf blijft dan dikker liggen en je wrijft er meer reliëf van de borstel of rol in.

Misschien vind je dat mooi want dat lijkt dan krijg je krijt/leemverfeffect, doe dan rustig verder.
Maar als dat niet is wat je bedoeld hebt, dan ga je best als volgt terecht :

   

  • ofwel zet je er onze universele primer Kansi op. Kansi verlaagt de zuigkracht van het water aanzienlijk maar blijft sterk ademend ! Kansi werkt ook poriënvullend en isolerend tegen het doordringen van vlekken.
  • ofwel maak je een grondlaag met minimaal 5% water toegevoegd. Je mag gerust mild zijn met water, 10% kan geen kwaad, als het maar goed smeert. Let wel dat je dan een langere droogtijd hebt.

Afwerking

Smaken verschillen dus kun je met Jolly Collection op verschillende manieren werken.

Kansi en Kiilto lenen zich perfect voor een strakke lakafwerking. Hiervoor gebruik je een borstel met zo fijn mogelijke haren, vaak is een borstel voor solvent/alkydverf een betere keuze dan die voor acrylverf.
Werk je liever met een rol dan neem je een lakrol of vernisrol.

      

Zie je liever het grovere werk, eigenlijk kun je met iedere rol of borstel werken. Vooral Himmeä is een dik vullende verf waar je structuur kunt in aanbrengen.

Wij hebben een principieel bezwaar tegen verf spuiten (nevel !). Doe dit enkel waar je niet anders kunt.

Onze verven zijn geurarm, dit is niet hetzelfde als reukloos. De lichte geur betekent niet dat er toch nog (weinig) schadelijke stoffen in zitten. Gezonde producten geuren ook.

De muren geven na het schilderen ook geen schadelijke stoffen meer af, de verf is M1 gecertificeerd.